Zoals de naam van dit beroep al doet vermoeden, bewerk je massief hout met machines tot onderdelen of eindproducten. Bijvoorbeeld een trap of kozijn maar ook in werkplaatsen waar ze keukens produceren. Een mooie combinatie van techniek en natuurproducten dus. Je stelt machines tot op de millimeter precies in. Als je dat niet doet, past een deur bijvoorbeeld niet meer in een sponning. En aan een deur die niet past hebben we natuurlijk niks. Je ziet in de timmerindustrie dat de machines steeds meer computergestuurd zijn, zogenaamde CNC machines. Dus de moderne vakman moet ook goed met de computer om kunnen gaan. Je bent ook verantwoordelijk voor je machines, en daarom zorg je voor het eerste onderhoud.
Door jouw technisch inzicht en nauwkeurigheid zorg je iedere dag voor mooie stukken vakwerk. Echt iets om trots op te zijn. Werken met moderne machines maken het werk van de machinaal houtbewerker erg interessant. Je bent afwisselend bezig met diverse werkzaamheden, vakwerk is altijd millimeterwerk.
Door het aanmeldformulier in te vullen meld je je aan voor de opleiding naar keuze. Zodra deze is ontvangen nemen we contact met je op voor het maken van een afspraak.